miercuri, 22 ianuarie 2014

Romania a murit inghetata!

O tara uitata de Dumnezeu, in care nesimtirea, indolenta si rautatea tin loc de "Buna ziua". Aceasta este tara in care traim, unde, dintr-o doza de inconstienta nastem copii sa-i crestem in aceasta mocirla dar pastrand speranta (care moare ultima) ca vor creste si vor deveni oameni. Este inadmisibil ce s-a intamplat! Ne revoltam toti, suntem indignati si devenim adevarati razboinici in fata calculatoarelor sau stand comod pe canapea privind la televizor. Nesimtirea a atins cote maxime. Dar nu doar in randurile clasei politice sau printre acei oameni aflati la "putere", ci in fiecare dintre noi. Stam ghiftuiti dupa ce am luat masa si incepem sa eructam si sa flatulam idei si lozinci de lupta..."ce as face"..."ce ar trebui facut"..."asa nu se mai poate"..."pana cand?!"... dar NIMENI nu face nimic! Ne vom mai agita cateva zile, vom sopti pe la colturi despre toata nedreptatea (ca de urlat nu urla nimeni) si gata. Raman familiile sa-si planga mortii...ca morti vor fi pentru noi si pentru toata tara.
Cautand IPOCRIZIE in DEX am gasit mai multe sinonime: duplicitate, prefacatorie, falsitate, fatarnicie si multe altele. Dar nicaieri nu am gasit  MASS-MEDIA. Pentru ca asta este: sinonima cu ipocrizia. Tragedia petrecuta i-a transformat pe acesti oameni in niste eroi. Sunt numiti "valori ale patrimoniului national". Oameni, care pana ieri erau eroi eventual pentru sufletele salvate. Erau medici devotati, o tanara studenta ce inca visa cu ochii deschisi la un viitor stralucit si un pilot. Ma abtin sa-i numesc eroi.Erau niste oameni, ca si noi, iar doi dintre ei au fost UCISI!  Dar  presa nu are nici o consideratie pentru asemenea oameni. Nu vedem aceste "valori" promovate niciodata. Sunt eventual pusi la zid daca sunt surprinsi cu un plic de 100 de euro in buzunar. Pentru ca e adevarat ca mita de sute de milione de euro ce o primesc parlamentarii nostri, nu poate fi pusa in acest plic infam. Plic ce face ca niste eroi care s-au inhamat la o lupta cu moartea pentru 1000 de lei pe luna sa devina oameni si sa fie amintiti numai dupa ce o sleahta de ahtiati de bani si de putere i-au lasat sa moara inghetati.
Dar nu sunt singurii...aceasta gloata de porci care sa tavalesc in mocirla creata de ei, au reusit sa ne inghete pe toti. Tanara studenta a muri cu lacrimile inghetate pe fata. Noua ne-au inghetat de mult. Ne-au inghetat satui fiind sa ne mai plangem parintii, fratii si prietenii care ne mor cu zile datorita unui sistem bolnav. Ne-au inghetat, luptandu-ne sa traim de pe o zi pe alta.
Ne-au inghetat incet, incet asa cum ne-a inghetat si sufletul si ne-am mai pastrat doar un zambet amar pentru ca suntem constienti ca nu se va schimba nimic, pentru ca romanul a murit inghetat de mult. Si pe el nici macar nu-l mai cauta nimeni!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu